Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo „Zenéjén keresztül megváltoztatta az életet" – Chick Coreát gyászolja a zenészvilág

„Zenéjén keresztül megváltoztatta az életet” – Chick Coreát gyászolja a zenészvilág

Február 9-én 79 éves korában a rák egy ritka fajtája következtében hunyt el Chick Corea jazz-zongorista. A betegséget csak nemrég diagnosztizálták – tudatta a BBC. Mint írták: „munkáival és évtizedek turnéival milliókat érintett meg és inspirált.”

- hirdetés -

Chick Corea a BBC-nek adott novemberi interjújában elmondta, hogy a karantén idejét új projektek tervezésére használta, alig várta, hogy újra élőben, közönség előtt játszhasson.

- hirdetés -

Halála előtt rajongóinak küldött üzenetében a következőket írta: „Azt remélem, hogy akik érzik magukban a zenélés, az írás, az előadás késztetését, bele is vágnak. Ha nem magukért, a többiekért. Nemcsak arról van szó, hogy a világnak több művészre lenne szüksége, egyszerűen nagy öröm”.

Ide kapcsolódik:
Elhunyt Chick Corea jazz-zongorista

„Chick Corea volt a legnagyobb improvizációs zenész, akivel valaha együtt játszottam. Senki sem volt nála nyitottabb, koncentráltabb, minden pillanatban befogadó volt az iránt, amit az őt körülvevő muzsikusok képviseltek. Micsoda felbecsülhetetlen veszteség” – írta Twitter-bejegyzésében John Mayer énekes.

Sheila E., akivel szintén többször fellépett, azt tette közzé, hogy Chick Corea megváltoztatta az életét zenéjén keresztül. A színész Elijah Wood úgy fogalmazott, hogy egy óriás távozott.

Többször járt Magyarországon, tavaly március 24-én koncertet adott volna a Müpában, a koronavírus-járvány miatt meghiúsult fellépésen elsősorban Trilogy című albumáról játszott volna.

Utoljára 2019-ben koncertezett nálunk, a Spanish Heart Banddel a Budapest Kongresszusi Központban lépett fel. Korábban a Müpában volt koncertje szólózongorán, Gary Burton vibrafonossal duóban, saját hattagú turnébandájával, a Vigillel együtt is. 2017 májusában az újbudai MoM Sportban adott fergeteges koncertet Trilogy elnevezésű formációjával.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.