Papageno Radio
- hirdetés -
Színház A Bolsoj Színházban rendezik meg idén a Domingo által alapított Operaliát

A Bolsoj Színházban rendezik meg idén a Domingo által alapított Operaliát

A moszkvai Bolsoj Színház ad otthont a következő Operalia énekversenynek, melyet 2021. október 18. és 24. között rendeznek meg. 

- hirdetés -

A tavalyi Operaliát elhalasztották, 2019-ben viszont Prágában, 2018-ban pedig Lisszabonban tartották meg. A legutóbbi verseny első díját a guatemalai Adriana Gonzalez (szoprán) és a spanyol Xabier Anduaga (tenor) nyerték meg.

- hirdetés -

Az Operalia nemzetközi énekversenyt Plácido Domingo alapította 1993-ban, melynek célja új tehetségek felfedezése, valamint az énekesek művészi pályájának támogatása. A verseny többek között olyan operaénekesek karrierjét indította el, mint Joyce DiDonato, Erwin Schrott, José Cura vagy Sonya Yoncheva.

Ide kapcsolódik:
Berkes Kálmán mentette meg a Domingo által alapított Operalia verseny gáláját

A versenyre bármilyen hangfajú énekes jelentkezhet 18 és 32 éves kor között. A világ vezető operaházainak igazgatóiból álló zsűri – melynek szavazati jog nélküli elnöke Plácido Domingo – nemcsak a versenyzők hangját és énektechnikáját, hanem előadói képességét, drámai erejét és színpadi megjelenését is értékeli. A verseny győzteseinek a zsűriben részt vevő operaigazgatók fellépést biztosítanak saját intézményükben.

(Via operaliacompetition.org)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.