Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A János vitézt közvetíti az Operettszínház a Színházi Világnapon

A János vitézt közvetíti az Operettszínház a Színházi Világnapon

Gyönyörű daljátékkal készül a Budapesti Operettszínház az idei Színházi Világnapra, mely második alkalommal valósul meg járványügyi zárlat alatt. A Bozsik Yvette által rendezett János vitéz a színház YouTube-csatornáján március 27-én 19:30-tól látható ingyenes online-előadásként.

- hirdetés -

A Színházi Világnapot 1962 óta ünneplik március 27-én. Célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását. A jelen helyzetben talán fontosabb az összetartozás érzése, mint valaha.

- hirdetés -

János vitéz - fotó: Gordon Eszter / Operettszínház
János vitéz – fotó: Gordon Eszter / Operettszínház

A Nemzetközi Színházi Intézet felkérésére minden évben a szakma egyik kiemelkedő művésze vagy alkotója megfogalmazza üzenetét a színházkedvelők számára. Idén ez a megtisztelő feladat Helen Mirren Oscar-díjas színésznőre jutott, akinek üzenetét a Budapesti Operettszínház képviseletében a Csillag-díjas Nádasi Veronika és a Jászai Mari-díjas Homonnay Zsolt tolmácsolásában hallhatják a nézők az online-előadás közvetítése előtt.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.