Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A legjobb rendezőnek járó díjat nyerte Horvát Lili Dublinban

A legjobb rendezőnek járó díjat nyerte Horvát Lili Dublinban

Ismét díjat nyert a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotás. Horvát Lili ezúttal a legjobb rendezőnek járó elismerést érdemelte ki a Dublini Nemzetközi Filmfesztiválon.

- hirdetés -

Idén online rendezték meg a Dublini Nemzetközi Filmfesztivált. A közel két hétig tartó rendezvény felvonultatta a nemzetközi és az ír filmtermés javát. A legjobb rendezés díját Horvát Lilinek ítélte a filmkritikusok zsűrije (Dublin Film Critics’ Circle) a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmért.

- hirdetés -

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című magyar film nagy sikerrel mutatkozott be nyár végén a velencei, majd a torontói fesztiválokon. Antalyában Stork Natasa elnyerte a legjobb színésznő díját, Varsóban a magyar filmet a filmkritikusok nemzetközi szövetsége zsűrije a FIPRESCI díjjal tüntette ki. Arany Hugó fődíjat nyert az Egyesült Államok legnagyobb múltú fesztiválján Chicagóban, és a fődíjjal együtt három trófeát nyert a nagy presztízsű filmfesztiválon a spanyolországi Valladolidban.

Ide kapcsolódik:
A legígéretesebb európai színésztehetségek közé választották Stork Natasát

A film főszereplői Stork Natasa és Bodó Viktor. További fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor is feltűnik. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A film operatőre Maly Róbert volt.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.