Papageno Radio
Színház Elhunyt George Segal Golden Globe-díjas színész

Elhunyt George Segal Golden Globe-díjas színész

Március 23-án, 87 éves korában elhunyt George Segal Oscar-jelölt, Golden Globe-díjas amerikai színész, a Nem félünk a farkastól és az Egy kis előkelőség című filmek szereplője. A színész halálát szívbillentyű-műtétje utáni szövődmények okozták – tudatta felesége, Sonia Segal.

„Egy legendát veszítettünk el ma. Megtisztelő volt részese lenni George Segal fantasztikus pályafutásának, csak csekély mértékben is” – reagált a hírre Adam F. Goldberg, A Goldberg család című sorozat alkotója, amelyben George Segal utoljára játszott.

Segal 1934-ben született Long Islanden orosz zsidó kivándorlók utódjaként, de a családja már nem volt vallásos. Visszahúzódó gyermek volt, de a színpadon felszabadultnak érezte magát. A Columbia Egyetemen szerzett színészi diplomát. Pályája a hatvanas évek elején indult New York-i színpadokon és a televízióban. Hamarosan filmes karrierje is elkezdődött, 1965-ben szerepelt a Bolondok hajója című vígjátékban, majd a Patkánykirály című második világháborús drámában.

Két évvel később Oscar-díjra jelölték a Nem félünk a farkastól mellékszereplőjeként, partnerei a filmben Richard Burton és Elizabeth Taylor voltak. A hetvenes években főleg vígjátékokban tűnt fel, 1973-ban az Egy kis előkelőségért Golden Globe-díjat kapott.

Egész életében rajongott a bendzsóért, és a New York-i Carnegie Hallban is fellépett a Beverly Hills Unlisted Jazz Band elnevezésű zenekarával 1981-ben. Szinte élete végéig dolgozott, folyamatosan kapta a szerepeket. Mint mondta, hetvenévesen még nem is okozott neki gondot a munka, de a nyolcvanas éveiben már azért lelassult.

(Via 24.hu)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!