Papageno Radio
Film Elkezdődött a Vándorló levelek, Szabó Mátyás első filmjének forgatása

Elkezdődött a Vándorló levelek, Szabó Mátyás első filmjének forgatása

Zajlik Szabó Mátyás első egész estés filmje, a Vándorló levelek a forgatása. A sci-fi elemekkel tarkított, kelet-európai közegbe ágyazott történet két fiatal egymásra találásáról szól – közölte a Nemzeti Filmintézet.

Vilmányi Benett, Hartai Petra, Lukáts Andor és Nagy Mari főszereplésével, az NFI Inkubátor Programjában készülő film premierje 2022-ben lesz.

A történet főszereplője Ábel (Vilmányi Benett), a különleges képességekkel rendelkező, húszas évei végén járó fiatalember, aki a vak Fellegi professzor (Lukáts Andor) által vezetett, gyermekmentést végző cégnél dolgozik. Ha becsukja a szemét, elveszett gyerekek szemén keresztül képes látni, és így segít őket megtalálni. Minden megváltozik, amikor hibát vét, és egy felnőtt nő, Vera (Hartai Petra) szemével kezd látni. Egyre közelebb kerülnek egymáshoz, azonban ez a szokatlan összhang nem tartható fenn örökké – olvasható a tájékoztatóban.

Ide kapcsolódik:
Dobos Tamás: „Nem az egyéni érdek, hanem a közös ügy viszi előre a munkát”

Szabó Mátyás 2014-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Egyetemen, a film ötletével három éve kezdett foglalkozni.

A 25 naposra tervezett forgatás budapesti helyszíneken és stúdióban zajlik. Az NFI 67 millió forintos gyártási támogatást biztosított a filmre – áll a közleményben.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!