Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Franciaország támogatja legjobban a kulturális szektort az egy főre jutó összeg alapján

Franciaország támogatja legjobban a kulturális szektort az egy főre jutó összeg alapján

Összehasonlítást végzett az Artnet News nevű képzőművészeti portál, hogy a járvány alatt világszinten milyen segélycsomagokat vezettek be a kultúra területén. Az elemzésbe kilenc országot, többek között az USA-t, Franciaországot, Németországot és az Egyesült Királyságot vonták be.

- hirdetés -

Mivel az egyes országokban többszintű támogatási rendszerek léteznek, az Artnet News csak a központi kormányzatok országos mentőcsomagjait vetette össze, így például a német tartományok rendelkezései nem kerültek bele az elemzésbe.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Németország 5000 eurós támogatást biztosít a szabadúszó zenészeknek

Az összehasonlítás eredményeinek vizsgálatakor azt is figyelembe kell venni, hogy a kultúra vagy kulturális csomag fogalmai nem teljesen ugyanazokat a területeket fedték le mindenütt. Egyes országokban a mozikat és az éjszakai élet helyszíneit is a kulturális szektorba sorolták, és volt olyan segélycsomag is, amelybe a nagyobb intézményeknek nyújtott direkt támogatások nem tartoztak bele.

A kulturális segélycsomagok méretének listáját az Egyesült Államok vezeti 15,71 milliárd dollárral, utána következik Franciaország (8,3 milliárd dollár), Kanada (4,7 milliárd dollár) és az Egyesült Királyság (2,74 milliárd dollár). Bár a Németországban bevezetett, 2 milliárd eurós Neustart Kultur nevű program Európa-szerte híressé vált, az egy főre jutó összeg tekintetében Franciaország segélycsomagja a legnagyobb 126,9 dollárral. Ezen a listán a franciákat Kanada (123,7 dollár) és Norvégia (98,9 dollár) követi, míg az Egyesült Államok (47,3 dollár) csupán az ötödik, Németország (28,3 dollár) pedig a hetedik helyen áll.

Ide kapcsolódik:
Kétmilliárd eurós rendkívüli támogatást juttat a francia kormány a kulturális szektornak

A kilenc ország adatait tartalmazó listák itt érhetők el.

(Via Artportal)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.