Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Hárman pályáznak a Szolnoki Szigligeti Színház élére

Hárman pályáznak a Szolnoki Szigligeti Színház élére

Az önkormányzat közlése szerint a kiírásra hárman adták be pályázatukat. Az Emminek abszolút többsége van a bizottságban.

- hirdetés -

Az önkormányzatnak most 30 napja van összehívni a szakmai bíráló bizottságokat és véleményezni a pályázatokat, azután születik majd meg a döntés. A jelöltek:

  • Barabás Botond, a színház jelenlegi színművésze
  • Kiss József, a teátrum korábbi művészeti vezetője
  • Szolnoki Tibor színművész, művészeti vezető
- hirdetés -

2019 decemberében olyan jogszabály lépett életbe, amely a közös, azaz önkormányzati-állami fenntartású színházak esetében előírja, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) és az önkormányzatnak megállapodást kell kötnie az igazgatóválasztás módjáról. Ennek alapján ötéves szerződést írt alá az érintett színház önkormányzatának polgármestere a minisztériummal arról, hogy a jogszabályok által kijelölt szakmai bizottság által támogatott igazgatói pályázatról dönthet a város, ez esetben Szolnok közgyűlése.

Ide kapcsolódik:
Távozik Balázs Péter a Szolnoki Szigligeti Színház éléről

„Az igazgatói pályázatokat a valóságban egy kilencfős szakmai bizottság bírálja el. Ebbe a helyi önkormányzat mindössze két tagot delegálhat, míg az Emmi tanácsadó testülete, a Színházművészeti Bizottság (SZB) négy, maga a humántárca egy, a színház szakszervezete pedig két főt küldhet. Vagyis az Emminek a saját maga által válogatott tanácsadó testületének szavazataival együtt ötfős, abszolút többsége van. Így a majdani szolnoki közgyűlési döntés inkább demokratikus színjátéknak tűnik. Ahogy ez, ha kacskaringókkal is, de történt nemrégiben Egerben is” – írta a magyarnarancs.hu.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.