Papageno Radio
Színház Ismét elindítja „Tűzoltás helyett” elnevezésű színházi képzését a Manna

Ismét elindítja „Tűzoltás helyett” elnevezésű színházi képzését a Manna

Az előadóművészeti terület hátterében dolgozók számára hirdet kurzust a Manna, immár másodszor. A tavalyi évben nagy népszerűségnek örvendett a gyakorlati színházi képzés, több, mint hetvenen vettek részt a tanfolyamon. A 2021 márciusában újra induló kurzust korlátozott létszámú csoportokban, workshop formában valósítják meg a szervezők, egyéni mentorálást is biztosítva a résztvevőknek.

A Manna tízalkalmas képzésének célja, hogy az előadó-művészeti területen működő menedzserek, művészek, alkotók a szervezési, pályázati és adminisztratív feladatokhoz szükséges készségeit fejlessze.

Az előadóművészeti szervezetek jogi és gazdasági működését biztosító szakemberek számára a folyamatosan változó jogszabályi környezet miatt sok nehézséggel járt az elmúlt egy év.

A „Tűzoltás helyett” kurzus célja, hogy azoknak a fejlődését és munkáját is könnyítsék, akik a kisebb társulatok vagy akár nagyobb együttesek hátterében dolgoznak, vagy szeretnének ilyen állást megszerezni.

A tavalyi év tapasztalatai alapján a kurzust úgy állították össze a szervezők, hogy jelentős gyakorlati segítséget nyújtson a szerződésírástól az épp aktuális pályázatbeadásokig, és a kiscsoportos munka mellett egyéni mentorálási lehetőséget is biztosítanak a résztvevőknek.

A Manna működése során mindig kiemelten fontosnak tartotta, hogy a szervezettel együttműködő alkotók megfelelő ismeretanyaggal rendelkezzenek egy társulat, egy produkció vagy akár egy szervezet létrehozása során felmerülő teendőkkel kapcsolatban. Fő céljuk, a tehetséggondozás így mindig magában foglalt egyfajta tudásátadást is, a Manna színházi műhelyében rendszeresen mentorálják a hozzájuk érkező alkotókat.

„Gyakorlati színházi képzésként hirdetjük a „Tűzoltás helyett” kurzust, de fontos, hogy nem csupán színházi szervezeteknél munkálkodóknak érdemes jelentkezni, mert a tánc és zenei területen dolgozók is ugyanezekkel az adminisztratív terhekkel küzdenek, illetve ugyanabban a törvényi környezetben kell megfelelően működniük. Az érdeklődők számára nyílt napot tartunk március 18-án 14 órától, online formában. Itt lehet kérdezni, érdeklődni, hogy pontosan mit tanulunk és hogyan, hogy mindenki eldönthesse, hogy valóban hasznos lehet-e számára a kurzus. Az órákat az éppen aktuális vészhelyzeti rendelkezésekhez igazítva online vagy jelenléti formában fogjuk megtartani május végéig.”  – nyilatkozta Gáspár Anna, a Manna vezetője a képzéssel kapcsolatban.

A kurzus tematikájában szerepel többek között, hogy hogyan lehet elindítani és megvalósítani egy előadó-művészeti projektet, hogyan kell szerződést olvasni és írni, vagy mit szükséges ellenőrizni egy számlán. Az óraterv kitér a pályázatírás és elszámolás teendőire, az előadó-művészeti törvény gyakorlati alkalmazásaira, sőt a tematika része a szerzői jog és az adatkezelés, a kommunikáció és szervezetfejlesztés is.

  • A március végén induló képzés helyszíne: Jurányi Produkciós és Közösségi Inkubátorház
  • Oktatók: Gáspár Anna, Dr. Rihay-Kovács Zita, valamint meghívott előadók
  • Nyílt nap: 2021. március 18. 14:00
  • A nyílt napra ide kattintva lehet regisztrálni.
  • A képzés időpontjai: 2021. március 25. – május 27. (minden csütörtök 14:00-17:00)
  • Bővebb információ itt érhető el. 
  • Jelentkezés itt lehetséges. 

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!