Papageno Radio
Intermezzo Marina Abramović meditálni tanít a WeTransferen, amíg feltöltesz

Marina Abramović meditálni tanít a WeTransferen, amíg feltöltesz

Marina Abramović segít hasznosan, sőt pihentetően eltölteni az időt, amíg várunk a file-ok elküldésére. A WeTransfer és a performanszművész együttműködése egy teljes évig tart majd.

A WeTransfer file-megosztó oldal a héten jelentette be, hogy együttműködik Marina Abramović performanszművésszel. Egy éven keresztül online programokat mutatnak majd be a WePresent elnevezésű, magazin jellegű oldalukon. Ezek a tervek szerint 70 millió emberhez jutnak majd el. Ezek közt szerepel a The Abramović Method, vagyis az Abramović-módszer egy online változata, mely a művész által kifejlesztett meditációs technikát jelenti.

Saját honlapján Abramović azt írja a módszerről: ezzel

„felfedezhetjük, hogyan legyünk jelen térben és időben – egy olyan évben, amikor még soha nem volt ennyire fontos, hogy ismét kapcsolatba kerüljünk magunkkal.”

„Remélem mindenki részt vesz benne és köszönöm a WeTransfernek, amiért lehetőséget biztosít nekem, hogy megosszam a módszeremet mindannyiukkal.”

Az együttműködés első része már ezen a héten elindult. Ebben Abramović bemutatkozott a WePresent Vendégkurátor sorozatában. Öt feltörekvő performanszművészt választott ki az egész világról: Ana Prvačkit (aki szerb, akárcsak Abramović), Maurício Ianêst (Brazíliából), Yiannis Pappast (Görögország), Terence Koh-t (Kanada), és Regina José Galindót (Guatemala).

Az ő munkáik láthatóak majd az oldalon a feltöltési ablak mellett. A művekre rákattintva elérhetőek a művészek bővebb életrajzai és további munkái. 

„Mivel a járvány az idei évben is tart, a digitális világ szerepe még jobban felértékelődik a művészet megőrzésében” – mondta Holly Fraser, a WePresent’s főszerkesztője. „Az új sorozatunkkal a WePresent egyfajta digitális művészettámogatóként lép fel: köztiszteletben álló művészeket kértünk fel, hogy segítsenek bemutatni a saját területük feltörekvő tehetségeit.”

Ide kapcsolódik:
Marina Abramović is kiállít a negyedik Jeruzsálemi Biennálén

Szeptemberben a WePresent egy Időkapszulát fog készíteni azokból a tárgyakból, ötletekből, utalásokból, melyeket Abramović munkája inspirált. „Reméljük, hogy sokakat megihlet Abramović öröksége és új művészi felfedezéseket tesznek” – tette hozzá Fraser.

Nem Abramović az első művész, aki együttműködik a WeTransferrel: korábban már Björk, Solange Knowles és Tyler Mitchell is dolgozott a céggel.

(via news.artnet.com)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!