Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Megszűnik eddigi formájában a Pécsi Országos Színházi Találkozó

Megszűnik eddigi formájában a Pécsi Országos Színházi Találkozó

Megszűnik eddigi formájában a Pécsi Országos Színházi Találkozó – írta meg a hvg360.

- hirdetés -

A POSZT nonprofit szervezőcégébe 2012-ben került be a Magyar Teátrum Társaság, előtte egyharmad–kétharmad arányban a Magyar Színházi Társaság és Pécs városa voltak a tulajdonosok. Vidnyánszky Attila, az MTT vezetője egy 2011-es interjúban így nyilatkozott a rendezvényről: „Az elmúlt tíz évben meglehetősen behatárolt ízlés, színházi és ideológiai irányvonal szerint válogatták a POSZT programját, amiből nagyon sokan kirekesztve érzik magukat.”

- hirdetés -

A Magyar Színházi Társaság 2019-ben kilépett a tulajdonosi körből, így az MTT és Pécs városa ketten maradtak a cégben. Péterffy Attila, a város jelenlegi polgármestere a HVG-nek elmondta, hogy a cég megszüntetését a két héttel ezelőtti taggyűlésen kezdeményezte a Magyar Teátrumi Társaság.

Ide kapcsolódik:
Lipics Zsolt lesz a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója

Az MTT titkára, Szabó László szerint viszont közösen döntöttek a megszüntetésről, mert a POSZT „elfáradt”. „Az biztos, hogy ebben a formában megszűnik a POSZT, ahogy az is, hogy szükség van hasonlóra” – mondta el az MTT titkára. Péterffy úgy nyilatkozott, hogy eszükben sincs elengedni „a város egyik fontos kulturális brandjét”, és vételi ajánlatot tesznek az MTT-nek, vagy akár állami támogatás nélkül viszik tovább a POSZT-ot.

(Via hvg360)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.