Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Musical készül a Netfilx sakkozós sorozatából

Musical készül a Netfilx sakkozós sorozatából

A zseniális sakkozónő a könyv és Netflix minisorozat után most dalra fakadhat a történet egy új, musical feldolgozásában. A nálunk Vezércsel néven futó The Queen’s Gambit című sorozat jogait egy New York-i productiós cég, a Level Forward szerezte meg. 

- hirdetés -

A Netflixen óriási nézettséget produkáló minisorozat alapjául szolgáló regényt Walter Tevis írta 1983-ban. A sakkzsenivé cseperedő árva kislány története olyan kérdéseket feszeget, mint a függőség, az érvényesülés nőként vagy a zsenialitás kérdése.

- hirdetés -

A cég korábban főleg a szexuális zaklatás és bántalmazás témájában készült filmek produceri munkálatait végezte.

Egyelőre nem tudni, hogy melyik színházban tervezik színpadra vinni a musical változatot.

Az azonban árulkodó lehet, hogy nemrég olyan Broadway produkciókat hozott tető alá, mint a Alanis Morissette Jagged Little Pill című albuma alapján készült musical vagy a provocatív Slave Play Jeremy O Harris-től.

A majd negyvenéves regény Netflix-feldolgozása váratlan kritikai- és közönségsikert hozott a streamingszolgáltatónak. Több mint 62 millió felhasználó nézte meg a hétrészes szériát, ezzel Scott Frank és Allan Scott munkája lett máig a legnézettebb minisorozat az első havi megtekintéseket figyelembe véve.

Ide kapcsolódik:
Fliegauf Bence és Nagy Dénes filmjét is díjazták a 71. Berlini Filmfesztiválon

A főszereplőt alakító Anya Taylor-Joy nemrég nyerte el a Golden Globe-ot és a Critics Choice díjat, de ugyanezt a két elismerést zsebelhette be maga a sorozat is.

(via The Guardian)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.