Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Művészeti galériává alakítanak át egy bezárt áruházat Londonban

Művészeti galériává alakítanak át egy bezárt áruházat Londonban

Művészeti galériává alakítanák át a Debenhams brit áruházlánc egykori fő üzletét a londoni Oxford Streeten.

- hirdetés -

Az áruházlánc még januárban jelentette be, hogy a járványügyi korlátozások feloldását követően nem fogja újranyitni központi üzletét – írja a timeout.com.

- hirdetés -

A hétemeletes és csaknem 37 ezer négyzetméteres épülethez senkinek nem fűződik gazdasági érdeke. Az elmúlt években egymás után tűntek el az Oxford Streetről a jelentős kiskereskedők a magas bérleti díjak és az online verseny miatt. A londoni Westminster negyed tanácsának munkáspárti tagjai által javasolt Oxford Street Art House az egész épületet elfoglalná.

Az alagsorban műhelyek, a földszinten egy bolt és egy közkönyvtár, az emeleteken pedig többek között a divatnak, a fotográfiának és a filmművészetnek szentelt kiállítótermek kapnának helyet.

A tetőn teraszt alakítanának ki és számos kávézót.

Ide kapcsolódik:
Diplomázz Beatlesből!

Egy áruház ilyen hasznosítására volt már példa korábban. A The Stand 180 üres irodaépületet 2016-ban alakították át művészeti célokra. Abban az esetben az épület elhelyezkedése is sokat hozzátett a hely hangulatához és különleges hátteret teremtett a művekhez. Ebben az esetben is hasonló hatásra számítanak, mivel az Oxford Streeten és környékén épp egy 150 millió fontos felújítási projektet hajtanak végre, így kifejezetten üdítő lesz egy kis művészet és kultúra.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.