Papageno Radio
Intermezzo Ókeresztény katakombát restaurálnak Rómában

Ókeresztény katakombát restaurálnak Rómában

Helyreállíttatja a Vatikán a Rómában található Commodilla-katakombát, melyet a tervek szerint a nagyközönség is látogathat majd.

A Róma déli részén, az Ostiense negyedben található ókeresztény temetkezési hely renoválásáról írt alá egyezményt a Szakrális Régészet Pápai Bizottság az azerbajdzsáni Heydar Aliyev Alapítvánnyal, amely a munkálatokat anyagilag támogatja.

Az azeri elnökről elnevezett kulturális alapítvány már korábban is támogatott katakombákkal kapcsolatos projekteket Rómában.

A katakomba egy termén, a Félix és Adauctus vértanúknak szentelt basilichettán (kis bazilika) már korábban elvégezték a stabilizálási munkákat, most a többek közt Szent Istvánt és Szent Pétert ábrázoló falfestmények restaurálása következik.

Ide kapcsolódik:
Dohányzóasztalnak használták Caligula császár hajójának mozaikpadlóját

Rómában több mint 60 ókeresztény temető található, ezek közül azonban sokat nem láthat a nagyközönség. A tervek szerint a Commodilla-katakomba a látogatók előtt is megnyílik majd.

A római katakombák többsége az egykori területadományozók nevét viseli, így a Commodilla is, de ezt korábban az ott eltemetett két fő vértanúról Félix és Auductus-katakombának is nevezték.

(Via Múlt-kor)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!