Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A bizonytalan jövőjű POSZT okán tett közzé felhívást a Miskolci Nemzeti Színház

A bizonytalan jövőjű POSZT okán tett közzé felhívást a Miskolci Nemzeti Színház

A Miskolci Nemzeti Színház művészeti tanácsa ma levélben intézett felhívást a 2020. évi POSZT versenyprogramjába beválogatott társulatok igazgatóihoz. A levél teljes szövege az alábbiakban olvasható:

- hirdetés -

„A jubileumi XX. POSZT a járványhelyzet miatt elmaradt. A fesztivál jövője jelenleg kérdéses. Ami tény, a válogatók által arra érdemesnek gondolt 14 előadásnak ez idő szerint nincs lehetősége a közönség és a zsűri előtt megmutatkozni. A mindannyiunkat sújtó nehéz helyzet ellenére szeretnénk meghívni a versenyprogram 14 előadását a Miskolci Nemzeti Színházba.

- hirdetés -

Valamikor ez év nyarán ez lehetne a nyitóeseménye a mai Magyarország első kőszínházaként 1823-ban megnyíló Miskolci Nemzeti Színház 200 éves fennállásának alkalmából szervezett rendezvénysorozatnak; ünnepelhetnénk közösen a Déryné utcában.

Az infrastruktúra adott, a színház játszóhelyei alkalmasak valamennyi előadás befogadására és – amellett, hogy ez lehetőséget nyújtana a folytatásról való közös gondolkodásra – talán jót tenne szakmánk egészének is, ha végre az interneten kívül is találkozhatnánk. Lehet, hogy élőben minden könnyebb, barátságosabb és konstruktívabb lehetne.

Ide kapcsolódik:
Magyar Teátrumi Társaság: „A vándorfesztivál a helyes forma a POSZT számára”

Megviselt bennünket a kiszolgáltatottság, a félelem, a szorongás a széttartás, és jót tenne nekünk ha beszélnénk egymással, ha ülnénk a művészbejáró előtt kialakított padokon, vagy napközben egy lillafüredi sziklafalon, akár egy békésebb jövőbe révedő Caspar David Friedrich. Hogy erre már nincs esély, remény? De van. Hiszen változtatni mindig lehet.

Ha tud ez közös ügy lenni, kérünk benneteket teremtsük meg együtt
e találkozás  szellemi,  anyagi és technikai feltételeit.”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.