Papageno Radio
Intermezzo Rakd ki Van Gogh híres festményét legóból!

Rakd ki Van Gogh híres festményét legóból!

Nem tudsz úgy festeni, mint Vincent van Gogh? Akkor rakd ki a festményeit legóból!

A készlet egy 25 éves doktorandusz ötlete alapján készül. Truman Cheng Hongkongban élő diák 1500 legódarabkából álmodta újra Vincent van Gogh 1889-ben festett remekművét. A szett nemcsak a drámai ecsetvonásokkal elkészített festményt, de magát a festőt és eszközeit: egy ecsetet és egy állványt is tartalmaz.

A LEGO Ideas oldalon a rajongók mutathatják meg kidolgozott, gyártásrakész javaslataikat a cégnek, hogy milyen Lego-készleteket hozzon forgalomba legközelebb. Azt az ötletet, amelyikre legalább tízezer szavazat érkezik, a Lego – átfuttatja egy hivatalos folyamaton és – el is készíti.

Sőt, a tervező egy százalék részesedést kap a jogdíjakból. 

Chengnek az adta az ötletet, hogy rájött, a legók ötletszerű egymásra helyezése pont úgy nézett ki, mint Van Gogh jellegzetes ecsetvonásai. Ezután heteket töltött a dizájn kidolgozásával – munka után, mivel kutatóasszisztensként dolgozik.

„Jó kis agytorna volt, hogy milyen trükkökkel és módszerekkel tudom megfogni az eredeti festmény lényegét”

– mesélte Cheng a Lego Ideas oldalnak. „Az ecsetvonások szerteágazó irányokba kavarognak a hold és a felhők körül, így szükség volt némi kreativitásra és néhány speciális elemre.”

Vincent van Gogh, mint legóemberke - forrás: LEGO
Vincent van Gogh mint legóemberke – forrás: LEGO

A holland cég 2008-ban indította el a Lego Ideas oldalt, azóta 41 innen induló ötlet valósult meg. A 2020-as év rekordnak számított, akkor 35 alulról jövő kezdeményezésből készített terméket a Lego.

(via Octogon, artnet news)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!