Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Zacskózörgés, köhécselés, nyikorgó székek - Zajgenerátorral lesz teljes a koncertélmény

Zacskózörgés, köhécselés, nyikorgó székek – Zajgenerátorral lesz teljes a koncertélmény

Abban mindenki egyetért, hogy az online koncertközvetítések nem adják ugyanazt az élményt, arra azonban nem gondoltunk, hogy a sutyorgó szomszéd hiányzik. A Bajor Állami Operaház rájött, hogy küszöbölheti ki a problémát. Az intézmény zajgenerátora alákeveri a kiválasztott neszezéseket bármely koncertjüknek.

- hirdetés -

A Bajor Állami Operaház, vagyis a Bayerische Staatsoper oldalán elérhető az opera-zajgenerátor, amellyel a legkedvesebb zörejeinket keverhetjük a koncert alá a zenekar hangolásától a sutyorgáson át egészen a tapsig. Utóbbiból van éljenző és fujjoló is, vagyis bármilyen színvonalú előadás esetén bevethető a kis alkalmazás.

- hirdetés -

Az operaház oldalán végig is próbálgathatóak a zajok és zörejek. Az intézmény azt tervezi, hogy egy ún. választható soundmachine-t kapcsol a streaminghez, így téve reálisabbá az élményeket.

Bayerischen Staatsoper zajgenerátora
Bayerischen Staatsoper zajgenerátora

A koncertélmény teljessége természetesen attól is függ, hogy valaki milyen profi hangrendszerrel rendelkezik, és mondjuk a telefonján hallgatja a streamet vagy a tökéletesen beállított hangfalai még a térhatást is pótolják. Az eredeti ötletről a Le Figaro számolt be.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.