Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc 35 évesen elhunyt Liam Scarlett brit koreográfus

35 évesen elhunyt Liam Scarlett brit koreográfus

35 éves korában elhunyt Liam Scarlett világhírű brit koreográfus, a Royal Ballet egykori tagja. A halál okát a család nem közölte – áll a BBC tudósításában.

Liam Scarlett április 17-én hunyt el, egy nappal korábban a Royal Danish Theatre törölte az előadását, mert a koreográfust elfogadhatatlan viselkedéssel vádolták.

Scarlett 2006-ban táncosként érkezett a Royal Ballethez, hat évvel később visszavonult, hogy a koreográfiának szentelhesse az idejét. Több jelentős előadás alkotójaként lett ismert az elmúlt években, ezek egyike A hattyúk tava 2018-as színpadra állítása.

Állásából 2019-ben felfüggesztették, miután felmerült, hogy elfogadhatatlanul viselkedett diákokkal. Ezután az ausztrál Queensland Ballet is elállt a foglalkoztatásától. A Royal Ballet független vizsgálata tisztázta a művészt, aki ennek ellenére távozott a brit társulattól.

Április 16-án a Royal Danish Theatre közölte, hogy a Frankenstein című balettben tervezett munkáját lemondják a vádak miatt, melyek a társulat tagjaival szemben 2018-ban és 2019-ben állítólag elkövetett vétségek miatt merültek fel.

A Royal Ballet közleményében azt írta, „mélységes szomorúsággal értesültek Liam Scarlett haláláról”.

Promóció

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.