Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Emlékműsorral búcsúzik Törőcsik Maritól a Nemzeti Színház

Emlékműsorral búcsúzik Törőcsik Maritól a Nemzeti Színház

A Nemzeti Színház emlékműsorát a tervek szerint Bérczes László rendezi majd. A rajongók április 23-án estig helyezhetik el az emlékezés virágait színház épületénél.

- hirdetés -

Emlékműsorral tiszteleg a Nemzeti Színház a pénteken elhunyt Törőcsik Mari előtt, amint ezt a járványhelyzet lehetővé teszi – tudatta a teátrum hétfőn. Az emlékestet a színésznővel közeli kapcsolatban álló Bérczes László rendezi. 2016-ban jelent meg könyv a Törőcsik Marival folytatott beszélgetéseikből.

- hirdetés -

Azzal a naiv bizonyossággal és megingathatatlan hittel vállalja ezt a felkérést, hogy ez az esemény minden magyar színházszerető ember közös gyásza – idézi a közlemény Bérczes Lászlót.

„Mindannyiunk számára Mari a példa:

embersége, nagyvonalúsága és a hétköznapokon felülemelkedő egyszerűsége és méltósága, azt remélem, megemel bennünket is,

hogy erre az estére béke költözzön a szívünkbe. Mindent megteszek azért, hogy Törőcsik Marihoz méltó legyen ez a fájdalmas, ünnepi búcsúzás” – fogalmazott Bérczes László rendező.

Ide kapcsolódik:
Sárga rózsákkal emlékeznek Törőcsik Marira a Nemzeti Színháznál

Törőcsik Mari tisztelőinek április 23-án 21 óráig van lehetőségük elhelyezni az emlékezés virágait a Nemzeti Színház főbejáratánál. A legtöbben a kedvenc virágával, a sárga rózsával emlékeznek a színésznőre.

Törőcsik Marit életének 86. évében, hosszas betegség után április 16-án hajnalban érte a halál. A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett alkotót a Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. A művész kérésére a temetést szűk családi körben tartják majd.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.