Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Könyvekké változtak a kerítés lécei a Bethesda Gyermekkórháznál

Könyvekké változtak a kerítés lécei a Bethesda Gyermekkórháznál

Egy képzőművészcsapat segítségével a kórház betonkerítésének paneljei hetven ismert, klasszikus gyerekkönyvvé változtak a hétvégén.

- hirdetés -

„Hosszabb ideje terveztük, hogy felújítjuk a kerítést, és egy beszélgetés során felmerült, hogy ezek a betonelemek pont úgy néznek ki, mintha óriás könyvek lennének egy könyvespolcon” – mondta el Tamásné Bese Nóra, a Bethesda Gyermekkórház társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója a felújításról beszámoló reformatus.hu portálnak.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
47 magyar írónő és költőnő könyveivé alakult egy lépcső

A tervet Babos Bertalan „Zsili” képzőművész és csapata valósította meg. Az ő munkájuk a nőnap alkalmából női szerzők köteteivé festett Glüch Vilma lépcső is. A Hungária körút szürke betonlapjai április 10-én színesedtek be. A folyamatot a kórház Facebook-oldalán lépésről lépésre megosztották. A kerítéskötetek között megtalálható Kormos István Vackorja, Bálint Ágnes Frakkja, Erich Kastnertől A két Lotti, Janikovszky Éva könyvei,  Zdenek Miler és Romhányi József meséi.

„A könyvek a gyerekek gyógyulása során mindig is fontos szövetségeseink voltak, miért ne kaphatnának szerepet a kórházi homlokzat barátságosabbá tételében is? Pláne, hogy a járvány idején különösen fontos, hogy megragadjunk minden lehetőséget, hogy felvidítsuk a hozzánk érkező gyermekeket és szüleiket.”  – fogalmazott Tamásné Bese Nóra.

A kivitelezést a kórházzal együttműködő, kórház szakemberei által írt gyermekfejlesztésről szóló MocorGO című kötetet kiadó Móra Könyvkiadó támogatta. A festéshez szükséges anyagokat pedig a Kemikál Építőanyagipari Zrt. ajánlotta fel.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.