Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Korlátozott nézőszámmal nyit ki újra a milánói Scala

Korlátozott nézőszámmal nyit ki újra a milánói Scala

Május 11-én nyitja meg kapuit a milánói Scala, az olaszországi színházak ettől a naptól kezdve fogadhatnak újra nézőket. A koncerten Riccardo Muti vezényli a Bécsi Filharmonikusokat.

- hirdetés -

Az előadáson mindössze 130 néző vehet részt, a zenekari tagok közti távolság betarthatósága érdekében pedig üléseket távolítottak el a nézőtérről – jelentette be a színház intendánsa, Dominique Meyer.

- hirdetés -

A világhírű operaház számára május 11. szimbolikus jelentőséggel bír, ugyanis az 1943-as bombatámadás után újjáépített színház ezen a napon, egy Arturo Toscanini vezényelte koncerttel nyitott ki újra 1946-ban.

Ide kapcsolódik:
Nyit a Bécsi Állami Operaház

Az újranyitás napján lefektetik az alapkövét a Scala új épületének, egy 6 föld alatti és 11 föld feletti szintből álló toronynak, amely egy 64 méter mély koncertterem kialakítását teszi lehetővé. Az új épületben hangfelvételek rögzítésére alkalmas zenekari próbaterem, táncpróbaterem és irodák is helyet kapnak.

A Scala szponzorai közé nemrég Giorgio Armani is csatlakozott, a nevét viselő divatház öt év alatt 600 ezer euróval támogatja az intézményt. A divatcézár azt mondta, kötelességének érzi, hogy támogassa a nehéz időkben elhanyagolt kulturális szektort, mert „az igenis létfontosságú”.

(Via 24.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.