Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc Lenyűgöző flamenco tölti be a kiüresedett Budapestet – Videó

Lenyűgöző flamenco tölti be a kiüresedett Budapestet – Videó

A flamenco hazai nagykövete, Pirók Zsófia kilépve a színház falai közül, ezúttal a kiürült város utcáit táncolta be. A projektről videó is készült, amit Kálló Péterrel, a Rockstar Photographers egyedüli látásmódot képviselő alkotójával közösen álmodtak meg.

- hirdetés -

Az elkészült anyag, akár egy turisztikai imázsvideó, madártávlatból mutatja be Budapestet, miközben a táncművészet megismételhetetlen pillanatait láthatjuk hol lassítva, hol teljes dinamikájában és szenvedélyével.

- hirdetés -

Pirók Zsófia előadását Alicia Carrasco flamencoénekesnő lélekbemarkoló hangja kíséri, autentikus varázslattal fűszerezve a kortárs szemléletet és a feszes zenei alapot.

Pirók Zsófi, aki 2019-ben „Az évad legjobb női táncművésze” díjat kapta, főnixmadár szárnyaira emlékeztető piros kendőjével, lelkünk határtalan szabadságát hirdetve észrevétlenül táncolja be magát a szívünkbe.

Az alkotók, akik azoknak a művészeknek a jelenlegi helyzetére kívánják felhívni a figyelmet, akiknek rendre új utakat kell keresniük, a tervek szerint a járványhelyzet alakulásának megfelelően Sevillában is forgatnak majd.

A alkotók vallják, a művészet az az univerzális nyelv, mely hidat képez kultúrák, népek és lelkek között. A flamencót 2010-ben a világ szellemi kulturális örökségei közé emelte az UNESCO.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.