Négymillió beoltott és mehetünk színházba!

Színházi nézőtér - forrás: pixabay
Színházi nézőtér - forrás: pixabay

A vendéglátóhelyek után a szállodák, fürdők, mozik, színházak és más kulturális rendezvények lehetnek a következők a nyitási tervben – írja a Magyar Hírlap

A miniszterelnök április 14-i, Facebook-videójában jelentette be, hogy 3,5 millió beoltottnál nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, de további könnyítések is várhatóak a járványügyi szabályokban.

A lap értesülései szerint a következő mérföldkő a négymillió beoltott lesz. 

Ebben az esetben a tervek szerint már a szállodák, fürdők, a mozik, színházak és más kulturális rendezvények is kinyitják a kapuikat. Azonban ezeket a helyeket is csak 18 éves kor felett, illetve hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet majd látogatni. A 18 év alattiak esetében nem szükséges a kártya, vagyis egy család akkor mehet majd szórakozni, ha a gyerekek kiskorúak, a szülőknek pedig van érvényes védettségi igazolványuk.

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina- fotó: MTI/Vajda János
A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina- fotó: MTI/Vajda János

A négymilliós határ a vendéglátósoknak is további könnyítéseket jelent: ekkor már nemcsak a teraszok, hanem a belső terek is nyithatnak. A személyzetnek kötelező lesz a maszk, ahogy a fogyasztás idején kívül a  a vendégeknek is. A vendéglátóipari ipari egységek látogatásához a kormány nem teszi kötelezővé a védettségi igazolványt.

Továbbá információink szerint április végéig egymillió vakcina érkezhet Magyarországra, javarészt kínai oltóanyag.