Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Plácido Domingo támogatásával kapott új zongorát Balázs-Piri Soma

Plácido Domingo támogatásával kapott új zongorát Balázs-Piri Soma

Plácido Domingo támogatásával kapott új versenyzongorát a Virtuózok 2018-as korcsoportgyőztese és egyik közönségkedvence, a most 16 éves Balázs-Piri Soma.

- hirdetés -

Balázs-Piri Soma a komolyzenei tehetségkutató negyedik évadának Kicsik korcsoportját nyerte meg,  nyereménye egy éven át havi bruttó 500.000 forint volt, amit a fiatal tehetség mostanáig megőrzött, a zongora árából fennmaradó részt pedig Maestro Plácido Domingo pótolta ki, ezzel segítve a fiatal magyar zongoraművészt.

- hirdetés -

A pontos összeget a Maestro menedzsmentje kérésére nem közölték, de egy jelentős támogatással járult hozzá az operalegenda a klasszikus zene egyik jövőbeli reménységének karrierjéhez.

Maestro Domingo még 2018 novemberében, a Virtuózok New York-i koncertjén találkozott először az akkor 14 éves Somával, akinek a zongorajátéka lenyűgözte az idős mestert. Egy évre rá, a szegedi Szent Gellért Fórum avatóján  Plácido Domingo meghívta vendégfellépőnek a koncertjére a magyar fiút.

Balázs-Piri Soma - fotó: Virtuózok
Balázs-Piri Soma – fotó: Virtuózok

A koncert előtti napon pedig Soma otthonába látogatott, ahol együtt gyakoroltak, zongoráztak, és ezen a látogatáson döntötte el Maestro Domingo, hogy segíteni fog egy új, Soma tehetségéhez, fejlődéséhez méltó zongora megvásárlásában. A stadionavatón tehát a Maestro vezényletével játszhatta Soma Grieg a-moll zongoraversenyének első tételét, melyet egy évre rá, 2020 augusztusában a Virtuózok szervezésében, a Maestro vezényletével és az Operaház zenekarának kíséretével lemezre is vettek.

„Nagyon boldog vagyok, már számoltam a napokat, hogy megérkezzen ez a zongora. Amikor a zongoraszalonban először megszólaltattam, tudtam, hogy ő lesz az igazi, az én hosszú távú kísérőm. Hatalmas hálával és köszönettel tartozom a Virtuózoknak és Maestro Domingónak, hogy segítségükkel megvásárolhattam ezt a hangszert, szüleimnek és tanáraimnak azért, hogy a szakmai fejlődésemet segítik. Eddig is szerettem gyakorolni, de mostantól még többet fogok!”- nyilatkozta a Balázs-Piri Soma.

Maestro Domingo korábban Devich Benedeket támogatta egy új nagybőgő megvásárlásával.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!