Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Tervezd meg te a DECODE-pályázat fődíját!

Tervezd meg te a DECODE-pályázat fődíját!

DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány pályázatot hirdet olyan sokszorosítható díjtárgy tervezésére, amelyet az Alapítvány által évente megrendezendő, kiállítással egybekötött DECODE pályázat fődíjasainak adnak át.

- hirdetés -

„Szeretnénk, ha a DECODE-díjtárgy méltó reprezentációja lenne Alapítványunk törekvéseinek, a DECODE-díjpályázat elvárásainak és a szakmai zsűri döntésének.

- hirdetés -

A vizuális művészet és építészet metszéspontjait kifejezendő egy olyan letisztult tárgyi terv kiválasztása a cél, amely időtálló módon ábrázolja a DECODE szellemiségét és kifejezi a díj átadásával járó elismerés horderejét.

Alapítványunk ez alkalommal is a fiatal tehetségeket (18-35 év között) szeretné díjazni, egyúttal támogatni, ezért a program több mint 2000 Euró összdíjazású. Szeretettel várjuk az összes kreatív pályaművet, hiszen egyetlen formai megkötésünk az, hogy a díjtárgy kézben tartható méretű és súlyú, valamint sokszorosítható legyen” – áll a felhívásban.

  • Regisztrációs határidő: május 23.
  • Beküldési határidő: május 30.
  • A részletes pályázati kiírás magyar és angol nyelven innen tölthető le.

A DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány

A BORD Építész stúdió által 2019-ben létrehozott DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány a kortárs építészetet és művészetet kívánja népszerűsíteni. Olyan programokat szervez, amelyben felhívja a figyelmet a gondolatok köré épülő alkotás és az értékteremtés jelentőségére, melynek nyomán sajátos hangulatú helyek, jellegzetesen karakteres épületek, izgalmas, inspiratív művészi alkotások születnek. Feladata, hogy közérthetővé és befogadhatóvá tegye a kortárs alkotók munkáit. Célja, hogy elősegítse a kommunikációt a különböző társművészeti ágak között, új kapcsolódási pontokat fedezzen fel, illetve támogassa a már meglévő együttműködéseket.

Különös hangsúlyt fektet az új generáció, a fiatalság oktatására, építészeti és művészeti nevelésére. 2019-től a DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány bonyolítja le a DECODE-díjpályázatot, valamint rendezi meg a legjobb pályamunkákat bemutató DECODE kiállítást, amelynek ünnepélyes megnyitóján átadja a DECODE-díjakat.

A pályázat tárgyát képező egyedi díjtárgynak az Alapítvány céljait és szellemiségét kell tükröznie.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.