Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Új színészekkel jön a Downton Abbey 2.

Új színészekkel jön a Downton Abbey 2.

A nagysikerű Downton Abbey angol sorozat két évvel ezelőtt kapott egy filmes folytatást, most pedig úgy tűnik, ismét a moziba várják a rajongókat. Kérdés, hogy ezúttal ki látogat el a kastélyba a király után.

- hirdetés -

A Downton Abbey mozifilm folytatását egy meglehetősen titokzatoskodó Facebook-poszttal jelentették be. A bejegyzés maga egy régi filmplakát a Downton Abbey 2. felirattal az alján pedig a „2021 karácsonyán a mozikban” ígérettel. A Hollywood Reporter értesülései szerint egészen pontosan december 22. a kitűzött dátum.

- hirdetés -

A film imdb-oldala már sokkal informatívabb. Ebből kiderül, hogy filmet már forgatják a régi gárda jelentős részével és olyan új jövevényekkel, mint A viszonyból ismert Dominic West. Az ismert szereplők közül Maggie Smith (Violet Crawley), Michelle Dockery (Lady Mary), Hugh Bonneville (Robert Crawley), Jim Carter (Mr. Carson), Laura Carmichael (Lady Edith) biztosan visszatérnek. Hozzájuk csatlakozik Dominic West, Hugh Dancy, Laura Haddock és Nathalie Baye.

A forgatókönyvírói székben ezúttal is a sorozat kitalálóját, Julien Fellowst találjuk. A rendezést pedig Simon Curtis-re bízták, akik elég jártas a történelmi sorozatok és filmek rendezésében, mivel olyan alkotások kötődnek a nevéhez, mint a Cranford című, 1840-es években játszódó sorozat, az 1957-et megidéző Egy hét Marilynnel című film, vagy a Hölgy aranyban. Legutóbb a Viszlát, Christopher Robin című moziban kalandozott a Micimackó keletkezésének idejébe.

Merész húzásnak is tekinthető, hogy a streamszolgáltatók térnyerésének és a mozik karantén miatti kényszerű visszaszorulásának korában az alkotók úgy érezték, itt az ideje még egy egészestés filmnek. A sorozat 2010 és 2015 között futott, a történet a Crawley család és kastélyuk, a Downton Abbey személyzetének életét követi nyomon a Titanic elsüllyedésétől 1925-ig. A meglehetős mennyiségű angol gyepet és korhű ruhát felvonultató széria 15 Emmy-díjat és 69 Emmy-jelölést gyűjtött be.

Ide kapcsolódik:
A díva, akinek a nevét pirítós és desszert is őrzi – Nellie Melbára emlékezünk

A 2019-ben bemutatott mozifilm érezhetően kevesebb elismerést hozott a rajongók és a kritikusok körében. A nézők inkább a nosztalgiafaktor miatt nézték, mint a király látogatása körül bonyolódó mondvacsinált cselekmény miatt.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!