Papageno Radio
- hirdetés -
Színház A legjobb színész díját kapta Molnár Levente São Paulóban

A legjobb színész díját kapta Molnár Levente São Paulóban

Krasznahorkai Balázs első mozifilmje, a Hasadék főszerepéért Molnár Leventének ítélték a legjobb színész díját a Cinefantasy nemzetközi filmfesztiválon Brazíliában.

- hirdetés -

A 11. alkalommal megrendezett São Pauló-i fantasztikusfilm-fesztivál díjátadóját – magához a seregszemléhez hasonlóan –, a járványhelyzet miatt online tartották a hétvégén.

- hirdetés -

Krasznahorkai Balázs mozija egy apa-fiú történet, egy magashegyi tájakon játszódó, a balladák hangulatát megidéző dráma. Az erdélyi származású magyar orvos, Bálint (Molnár Levente) az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, szülőfalujába.

Hazatérése során találkozik a 17 évvel ezelőtt elhagyott kamasz fiával, és rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz. Bálint azzal szembesül, hogy fia, Simon önpusztító és lázadó életet él, a helyi maffiavezér, Dumitru zsarnoksága alatt. A film a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról, a bűn és bűnhődés végzetszerűségéről, az újrakezdés és megváltás lehetőségéről tesz fel kérdéseket.

Ide kapcsolódik:
Beválogatták a Szófiai Filmfesztivál nemzetközi programjába Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjét

A főszereplő Molnár Levente mellett a filmben Babai Dénes, Kovács Lajos, Orbán Levente, Lovas Rozi, és Tzafetás Roland is feltűnik.

Molnár Leventét tavaly két emlékezetes alakításáért – Apró mesék, Foglyok – díjazták a legjobb férfi epizódszereplő kategóriában a magyar filmkritikusok.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.