Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc A milánói Scalában debütál Lukács András koreográfus

A milánói Scalában debütál Lukács András koreográfus

Júniusban kerül sor a Movements to Stravinksy című előadás bemutatójára a milánói dalszínházban, melynek koreográfusa a Győri Balett művészeti vezetője, Lukács András.

- hirdetés -

Lukács András személyében először dolgozik magyar koreográfus a világ egyik első számú dalszínházában, aki ezúttal La Scala Theatre Ballet társulatának taníthat be koreográfiát.

- hirdetés -

Lukács András a Magyar Táncművészeti Főiskolán szerezte meg klasszikus balett-táncművészi diplomáját, majd Angliában, az Elmhurst Ballet Schoolban folytatta tanulmányait.

Később a Magyar Nemzeti Balett táncművészévé vált, majd William Forsythe Frankfurt Ballettjében táncolt, ezt követően pedig a L’Opera de Lyon, majd a Bécsi Nemzeti Balett szólistája volt.

Táncművészeti karrierje során végigtáncolta a klasszikus és modern balettrepertoárt. 2020 óta a Győri Balett művészeti vezetője. Koreográfiát táncolta többek között a Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Győri Balett, a Bécsi Állami Balett és az Europaballett St. Pölten.

Ide kapcsolódik:
Velekei László: „Az alkotói folyamat végén sosincs pont”

Táncművészi és koreográfusi munkásságát a Seregi-díjjal, Márciusi Ifjak-díjjal, Europas-díjjal, és Harangozó Gyula-díjjal ismerték el.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.