Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A Sao Pauló-i nyomornegyed zenekara írt hiánypótló indulót a helyi focibajnokságnak

A Sao Pauló-i nyomornegyed zenekara írt hiánypótló indulót a helyi focibajnokságnak

A Sao Pauló-i Sinfonica Heliópolis nevű zenekar a város focibajnokságának készített bevonuló zenét, mivel Brazíliában a focival lehet a könnyebben címlapra kerülni.

- hirdetés -

Brazília második legnagyobb nyomornegyedében, a Sao Pauló-i Heliopolisban 1996-ban hoztak létre zenei központot, ahol több ezer szegénysorban élő gyerek tanulhat zenét. Az egykori növendékekből mára egy komplett szimfonikus zenekar is megalakult, amely a latin-amerikai közösségek közt egyedülálló olyan szempontból, hogy önszerveződő módon jött létre.

- hirdetés -

A Sinfonica Heliópolis projektje abból a megfigyelésből indult ki, hogy Brazíliában a focival lehet garantált sajtóvisszhangot kiváltani. A Sao Pauló-i ligának pedig korábban nem volt saját indulója, így a heliopolisi zenekar arra gondolt, megírják ők. A bevonuló zene elkészítéséhez többek közt Antonio Pintót, a Hollywoodban is befutott brazil származású zeneszerzőt hívták segítségül.

Az elkészült darabnak köszönhetően a Sinfonica Heliópolis nevét mind a brazil, mind a nemzetközi sajtó felkapta. A projekt lefutását az Orchestra Game Changer című kisfilmben rögzítették.

(Via Kreatív)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.