Papageno Radio
- hirdetés -
Színház A Városháza udvarán tartják a Friss Hús rövidfilmfesztivál vetítéseit

A Városháza udvarán tartják a Friss Hús rövidfilmfesztivál vetítéseit

A 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szabadtéri vetítéseit a Városháza udvarán tartják május 27. és június 2. között, de online is követhetik a filmeket a nézők.

- hirdetés -

A fesztivál ideje alatt a Távmoziban a magyar kisjátékfilmes versenyprogram blokkjait minden este 9 órakor lehet online megnézni, a vetítésekre a Távmozi oldalán lehet jegyet váltani.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Januárban online látható a Friss Hús fesztivál néhány díjnyertes filmje

A streaming koráról szóló szakmai beszélgetésen a 2020-as járványhelyzet hatásairól beszélgetnek. A streaming piaca, a Filmio, az HBO Go, a Netflix, a Távmozi és a Cinego is mind a megváltozott filmnézési szokásokat igyekszik kiszolgálni. Egyebek mellett ezeknek a platformoknak a magyarországi nézettségéről is szó lesz.

A Green Filmmaking programon szakemberek segítségével járják körbe a filmezés ökológiai lábnyoma csökkentésének lehetőségeit és az ehhez kapcsolódó szemléletváltást. A pitchfórumon a Lovas Nándor-díjért versenyeznek a kisjátékfilmtervek, az esemény moderátora ebben az évben is Lévai Balázs lesz.

Winter Flies - Forrás: Friss Hús Fesztivál
Winter Flies – Forrás: Friss Hús Fesztivál

A fesztivál idei vendége Csehország. Két rövidfilmes blokk mellett Magyarországon először lesz látható a Winter Flies című cseh film, amelynek vetítés után Olmo Omerzu szlovén származású rendező és Jirí Konecny Arany Medve-díjas producer-alkotótárs mutatja be egyebek mellett a cseh pályakezdő filmrendezők lehetőségeit. A rendezvényen az egyetemek közül többek között a prágai FAMU-t ismerhetik meg az érdeklődők.

A versenyfilmekhez készült poszterek közül a tíz legtöbb szavazatot kapott alkotást a fesztivál ideje alatt a Városháza Parkban plakátkiállításon mutatják be.

Az előadások a fesztivál ideje alatt Friss Hús Facebook-oldalán streamelve lesznek követhetők.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.