Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Bejelentette feloszlását a világhírű Artemis Quartet

Bejelentette feloszlását a világhírű Artemis Quartet

32 év után felfüggeszti egy időre működését a világ egyik legjelentősebb kamarazenei formációja, a német Artemis Quartet. A hírt az együttes tagja, Gregor Sigl hegedűművész közölte a Slipped Disc zenei portállal.

- hirdetés -

A közlemény szerint a kvartett működése határozatlan ideig szünetel fog, és az együttes jelenlegi formációja feloszlik. A döntés meghozatalához a járvány hatásai és egy közeli hozzátartozó súlyos betegsége, valamint a kvartett első hegedűse, Vineta Sareika közelgő szülési szabadsága vezetett. Az Artemis Quartet újjáalakul, és visszatér a színpadra, ha majd eljön az ideje – ígérte meg Sigl a közlemény végén.

- hirdetés -

Az Artemis Quartet 1989-ben alakult Lübeckben, alapítótagjai a Berlini Művészeti Egyetem tanárai, Wilken Ranck (hegedű), Isabel Trautwein (hegedű), Volker Jacobsen (brácsa) és Eckhart Runge (gordonka) voltak. Az együttes főként Beethoven műveinek interpretációjáról ismert, 2006-ban megkapták a rangos ECHO Klassik díjat Beethoven-lemezükért. A vonósnégyes tagjai mára teljesen kicserélődtek, legutóbb 2019-ben csatlakozott Suyoen Kim hegedűművész és Harriet Krijgh csellóművész.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.