Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Dobszay Péter lett az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője

Dobszay Péter lett az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője

Dobszay Péter Junior Prima díjas karmester és orgonaművész az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetőjeként és vezető karmesterként folytatja munkáját.

- hirdetés -

„Nagy örömmel láttam munkához az Alba Regia Szimfonikus Zenekar frissen kinevezett művészeti vezetőjeként. Nagyszerű zenészeket, odaadó munkatársakat, szenvedélyes és tenni vágyó embereket ismertem meg a társulat tagjaiban” – mondta a karmester az új feladatai kapcsán.

- hirdetés -

Dobszay Péter a Gazdagréti Szent Angyalok Templom és a Dohány utcai Zsinagóga első orgonistája, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem óraadó tanára.

Világszerte ad koncerteket, dirigált Japánban, Oroszországban, Németországban és Romániában, orgonaesteket adott Izraelben, Svájcban, Ausztriában és Észak-Macedóniában.

Ide kapcsolódik:
Dobszay Péter: „A zenészek jogos igénye, hogy a karmester partnerként tekintsen rájuk”

Hazánkban csaknem valamennyi hivatásos szimfonikus zenekar visszatérő vendégkarmestere. Döntőse és közönségdíjasa volt a 2017-es Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenynek.

Dobszay Péter munkáját az Alba Regia Szimfonikus Zenekarnál Dobri Dániel kortárs zenei művészeti vezetőként, Dr. Szabó Balázs pedig művészeti tanácsadóként segíti.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.