Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Elhunyt Várhegyi Márta operettprimadonna

Elhunyt Várhegyi Márta operettprimadonna

Várhegyi Márta színművész, népszerű operettprimadonna 2021. május 21-én, életének 82. évében elhunyt – tette közzé a Miskolci Nemzeti Színház.

Várhegyi Márta 1939. december 19-én született. A primadonna eredetileg operaénekesnek készült. Finom, érzékeny hangja révén vált a miskolci közönség kedvencévé. 1964–66-ban a Fővárosi Operettszínházban játszott, majd két évig a Pécsi Nemzeti Színházban dolgozott hangképző tanárként.

1968-tól volt a Miskolci Nemzeti Színház tagja. Utolsó szerepe Mária Terézia volt Strauss A cigánybáró című nagyoperettjében, melyet 1994 decemberében mutatott be a színház Majoros István rendezésében. Az azt megelőző évadban Aldo Nicolaj Hárman a padon című színművében Ambra szerepét játszotta Sallós Gábor és Somló Ferenc oldalán, ennek bemutatójára 1994 májusában került sor, a rendező Kovács Kristóf volt.

Várhegyi Márta
Várhegyi Márta – fotó: Miskolci Nemzeti Színház

Utoljára 2008 januárjában lépett színpadra a színház Múzsa-díjának tiszteletére rendezett gálán. Federico García Lorca költészete kapcsán rendezett zenés irodalmi műsort, melyet 1990 májusában láthatott a közönség Lassú rívásba kezd a gitár címmel. A Miskolci Színészmúzeum adott helyet egykor Filip Gabriella és Fésüs László színházi sorozatának, az Emlékpróbának, melynek Várhegyi Márta is vendége volt.

Promóció

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.