Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Először rendez operát Cseke Péter, a kecskeméti színház igazgatója

Először rendez operát Cseke Péter, a kecskeméti színház igazgatója

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ismét megtelt élettel. A korlátozások enyhítésének örömét nem is fejezhetné ki jobban a társulat, mint egy újabb produkció elkészítésével. Donizetti A csengő című operáját Cseke Péter rendezi.

- hirdetés -

„Nagy boldogság számomra, hogy éppen akkor kezdhettük meg a próbákat, amikor már levegőben volt a korlátozások enyhítése és az újranyitás híre. Egészen más lelkülettel kezdett neki a társulat az alkotásnak” – emlékszik vissza Cseke Péter, a színház igazgatója, aki élete első operáját rendezi.

- hirdetés -

„Biztos vagyok benne, hogy új kapukat nyitunk majd meg a nézőink szívében, hiszen Donizetti alkotása, A csengő egy olyan különleges miliőbe varázsolja a közönséget, amelyben eddig itt, Kecskeméten nem volt részük. Hatalmas kihívás, hogy az első operámat rendezhetem” – tette hozzá lelkesen a direktor.

Ide kapcsolódik:
Donizetti és a tragikus sorsú nők

Gaetano Donizetti A csengő című operát egy kolerajárvány végén alkotta meg. A recitativókat Galambos Attila, a színház irodalmi vezetője és Szente Vajk, a teátrum főrendezője írta át prózai jelenetekre, ezért a produkció könnyed és élvezhető lesz azok számára is, akik az opera műfajjal még csak most ismerkednek.

„Egy spanyol népi színpadi műfajt, a zarzuelát ültettem át magyar színpadra. Ez egy daljáték prózai betétekkel” – mondta az igazgató.

A csengő zártkörű, házi főpróbáját május 7-én tartották meg a színházban. A nyilvános bemutatót hamarosan meghirdeti a színház.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.