Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Ezekkel az előadásokkal nyit újra a Játékszín

Ezekkel az előadásokkal nyit újra a Játékszín

Május 22-én nyit újra a Játékszín Charlie Chaplin Nagyvárosi fények című filmjének adaptációjával. A pótelőadások megtartása után pedig nyári vendégjáték-sorozatot kezdenek a színház művészei.

- hirdetés -

Szeptember közepéig tizennégy helyszínen huszonhét előadást játszik a színház olyan művészek közreműködésével, mint Hernádi Judit, Szulák Andrea, Lévay Viktória, Lengyel Tamás, Nagy Sándor és Szerednyey Béla – olvasható a Játékszín közleményében.

- hirdetés -

A hosszan tartó zárlat időszakában a szabadtéri színpadok a szokottnál is nagyobb érdeklődést mutattak a Játékszín produkciói iránt, így idén nyáron nagyszabású vendégjáték-sorozatot játszik a színház. A turné június 2-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon indul, majd további tizenhárom helyszínre tíz előadást visznek el.

A zárlat feloldása után a Játékszín megkezdte a felújítópróbákat. A budai színpadon Charlie Chaplin Nagyvárosi fények című filmjének különleges, néma adaptációjával kezdenek. Az előadást Szente Vajk rendezte, Túri Lajos Péter koreografálta, a csavargót Nagy Sándor alakítja, partnerei: Csonka András, Gáspár Kata, Kolovratnik Krisztián, Túri Lajos Péter, valamint Zsurzs Kati. A június 2-i este tekinthető másodbemutatónak is, hiszen az előadók számára hatalmas feladatot jelentő produkciót az októberi bemutató után mindössze három alkalommal játszották.

A nyári szabadtéri repertoár tízféle produkciója között van egyebek mellett a Hatan pizsamában című darab Gálvölgyi János rendezésében, A szőke ciklon című Rejtő-mű, a Teljesen idegenek és az Életrevalók című filmadaptáció, valamint a Menopauza című musical is.

A Játékszín művészei az ország szinte minden tájára eljutnak, Sóskúttól Szarvason, Veresegyházán és Debrecenen át Tokajig bejárják a játszóhelyeket – emelik ki a közleményben, amely szerint a szeptember 15-én záruló sorozat állomásain mintegy 21.500 néző láthatja a Játékszín előadásait.

Ide kapcsolódik:
Meghirdette következő évadának őszi-téli bemutatóit a Vígszínház

A színháztermi esték sorát május 22-én egy hatelőadásos széria nyitja a Menopauza című előadásból, Hernádi Judit, Szulák Andrea/Falusi Mariann, Náray Erika és Tóth Enikő szereplésével. A musicalsorozat az ősszel és télen elmaradt alkalmak pótlása lesz.

A hónap végén látható még a Dolgok, amikért érdemes élni, az Életrevalók, zárásként pedig a Kölcsönlakás. Az utóbbi produkcióban, Johanna szerepében Mikecz Estilla debütál

Az új járványügyi rendelkezések értelmében a közönség védettségi igazolvány és személyazonosságot igazoló fényképes igazolvány felmutatásával vehet részt a Játékszín beltéri előadásain, emellett a maszk használata is kötelező.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!