Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Gereg Mónika férfiszabó kapta idén a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat

Gereg Mónika férfiszabó kapta idén a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat

Várkonyi Zoltán szerette és tisztelte a háttérben dolgozó kollégáit. Emlékét méltóképpen őrzi a Várkonyi Zoltán-emlékdíj, amelyet özvegye, Szemere Vera alapított 1984-ben. Az elismerést minden évben az a kolléga kapja, akit a Vígszínház munkatársai titkos szavazással megválasztanak.

- hirdetés -

Várkonyi Zoltán, a Vígszínház egykori főrendezője, legendás igazgatója május 13-án lenne 109 éves. Szakmai öröksége a Vígszínház és az egész magyar színháztörténet felbecsülhetetlen értéke.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Híres előadások, legendás alakítások – mozaikok a 125 éves Vígszínházból

Az idei díjazott Gereg Mónika férfiszabó, aki 18 éve tagja a Vígszínház társulatának. Igazi csapatjátékos, aki kreativitással és szeretettel végzi munkáját. Pályáját független jelmeztervező műhelyekben kezdte, 2003-tól dolgozik a Vígszínházban, ahol nemcsak munkahelyre talált, hanem valódi közösségre, családra lelt. „Én idetartozom.

Szeretem, hogy ennek a színháznak a része, egy fogaskereke vagyok. A munkám során az a legnagyobb siker, ha a néző egységnek látja az előadást.

Nem figyeli külön a ruhát, hanem az tökéletesen belepasszol az egészbe. A Várkonyi Zoltán-emlékdíj nagyon nagy megtiszteltetés, hiszen azt jelzi, hogy ebben a közösségben elismernek” – meséli. A díjat Várkonyi Zoltán menye és unokája, Várkonyi Éva és Várkonyi Gáspár adta át.

Ide kapcsolódik:
Várkonyi-töredékek a 125 éves Vígszínházból

„… egyszerűen csak az érzelem hangján, még akkor is, ha ez tőlem szokatlan, csak annyit mondok, szeretlek, Vígszínház. Szeretem tehetséges művészeidet, íróidat, akik a barátaink, a hűséges műszakiakat, sőt ma még a vándormadarakat is, és mindenkit az irodák emeletein, és mindenkit, aki ezért él ma és a jövőben…” (Várkonyi Zoltán)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!