Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Julie Andrews életműdíjat kap

Julie Andrews életműdíjat kap

Dame Julie Andrewst, a többszörös Golden Globe-, BAFTA- és Oscar-díjas angol színésznőt az Amerikai Filmintézet (AFI) tünteti ki életműdíjjal.

- hirdetés -

A színésznő tiszteletére 2021. november 11-én rendeznek gálaestet a Los Angeles-i Dolby Színházban. Az eseményt egy évvel korábbra tervezték, de a pandémia miatt el kellett halasztani.

- hirdetés -

Bob Gazzale, az Amerikai Filmintézet elnöke közleményében méltatta Julie Andrews pályafutását, úgy fogalmazott: a színésznő világszerte több generációnak okozott örömet játékával. Andrewst korábban a Velencei Filmfesztiválon ismerték el életműdíjjal 2019-ben.

Az AFI 1973 óta adja át életműdíjait, és Andrews a 48. díjazott. Az eddigi díjazottak között szerepel Jane Fonda, Meryl Streep, Morgan Freeman és Clint Eastwood is.

Ide kapcsolódik:
Mozihősöket ábrázoló szobrokat avattak Londonban

Julie Andrews Walt Disney 1964-es filmmusicalében, a Mary Poppinsban robbant be a film világába: alakításával elnyerte az Oscar- és a Golden Globe-díjat is. Egy évvel később A muzsika hangja női főszerepéért ismét Golden Globe- és BAFTA-díjjal ismerték el. Harmadik Golden Globe-díját a Viktor/Viktória című filmben nyújtott alakítávásal érdemelte ki 1983-ban, a kétezres évek elején pedig a Neveletlen hercegnő című vígjátéksorozatban tűnt fel Clarisse királynő szerepében.

(Via Nők Lapja)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.