Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Kocsis Ágnes filmje a karantén után még nagyobbat üt

Kocsis Ágnes filmje a karantén után még nagyobbat üt

Nagy várakozás után végre mozikba kerül a Cannes-i díjas Pál Adrienn és a Friss levegő című filmek rendezőjének, Kocsis Ágnesnek legújabb nagyjátékfilmje, az Éden. A mindenre allergiás nő története a járvány árnyékában plusz aktualitást kapott. 

- hirdetés -

A különös szerelmi történet főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él. A történetet finom humor szövi át. A film dermesztő pontossággal vetítette előre a járvánnyal kapcsolatos világméretű változásokat.

- hirdetés -

„Az érdekelt, hogy mit tesz az emberrel a teljes izoláció, a valódi szeretet hiánya,

illetve hogy milyen hatással van az emberi kapcsolatainkra az, hogy tönkretesszük a természetet, az élőhelyünket, a Földet.” – foglalta össze Kocsis Ágnes rendező.

Ide kapcsolódik:
Tíz produkció került az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál nagyjátékfilmes versenyébe

A film nagysikerű világpremierje 2020-ban a neves Rotterdam Nemzetközi Filmfesztiválon volt, majd az elmúlt évben a világ további számos fesztiválján is bemutatkozott. Itthon azonban több mint egy évet kellett várni arra, hogy a nézők nagyvásznon láthassák a lélegzetelállító képi és hangi világú alkotást.

A film női főszerepét Évát, az Arany Aréna-díjas ismert horvát színésznő, Lana Barić, a férfi főszereplőt, Andrást pedig Daan Stuyven belga rocksztár alakítja, aki DAAN nevű formációjával ismert szereplője az európai könnyűzenei életnek, ám nagyvásznon, filmfőszerepben most először lesz látható, illetve Bocskor-Salló Lóránt, mint Éva öccse.

Az Éden stábjában olyan színészeket találunk, mint Katona László, Török-Illyés Orsolya, Keszég László, Friedenthal Zoltán, Németh Gábor író, Kistamás László, Thuróczy Szabolcs, Adorjáni Bálint, Kembe Sorel, és Gattyán Lili.

A produkció vágója Mezei Áron, látványtervezője Vinnai Petra, látványtervező supervisor Varga Judit, hangmérnökei Herman Pieëte, François Dumont, Juhász Róbert, Székely Tamás jelmeztervezője Kiss-Matyi Mónika.

Az Éden a Nemzeti Filmintézet 440 millió forintos gyártási támogatásával, a Mythberg Films gyártásában készült.

Az Éden 2021. május 27-től látható a magyar mozikban, a gyártó forgalmazásában.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.