Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Madaras Gergely vezényletével tiszteleg Kocsis Zoltán emléke előtt a Nemzeti Filharmonikusok

Madaras Gergely vezényletével tiszteleg Kocsis Zoltán emléke előtt a Nemzeti Filharmonikusok

Idén öt éve annak, hogy elhunyt Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester és zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikusok fő-zeneigazgatója, az elmúlt fél évszázad egyik legnagyobb hatású magyar művésze.

- hirdetés -

Az együttes és a Zeneakadémia közös kezdeményezésére és szervezésében Kocsis születésének évfordulóján, május 30-án valósul meg A magyar klasszikus zene napja elnevezésű ünnep. Az e köré szervezett többnapos eseménysorozat részeként országszerte számos koncert zajlik.

- hirdetés -

A május 30-i gálakoncert a program weboldalán, valamint a Zeneakadémia online felületein, továbbá a Bartók Rádióban élőben követhető 19:30-tól. Néhány órával később, 22:07-től az M5 közszolgálati tévécsatorna is műsorára tűzi a hangversenyt egy felvezető riporttal. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar ünnepi estjének helyszíne a Zeneakadémia Nagyterme, vezényel Madaras Gergely, közreműködik Devich Gergely csellóművész.

Ide kapcsolódik:
Közvetítés – Május 30. - A magyar klasszikus zene napja a Papagenón

A műsorban szerepel Fekete Gyula Erkel- és Bartók–Pásztory-díjas zeneszerzőnek, a Zeneakadémia rektorhelyettesének és tanszékvezetőjének új, Szimfonikus fantázia című kompozíciója ősbemutatóként, valamint Erkel Ünnepi nyitánya, Bartók–Serly Brácsaversenye (cselló átiratban), Dohnányi Szimfonikus percek című darabja, Kodálytól a Galántai táncok és Liszt II. magyar rapszódiája.

A részletes program, valamint számos szimfonikus együttes és zeneiskola felvétele itt tekinthető meg.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.