Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Leonardótól Miróig – nagyszabású tárlatokkal nyit újra a Szépművészeti és a Nemzeti...

Leonardótól Miróig – nagyszabású tárlatokkal nyit újra a Szépművészeti és a Nemzeti Galéria

A Vágyott szépség című, a londoni Tate Britain preraffaelita mesterműveiből válogatott tárlattal nyílik meg május 13-án a Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum pedig május 12-től várja a közönséget az enyhülő járványügyi korlátozásoknak köszönhetően.

- hirdetés -

A 19. századi preraffaelita mozgalmat bemutató első nagy magyarországi kiállításon csaknem száz alkotás lesz látható augusztus 22-ig. A londoni Tate anyagával együtt a mozgalom magyarországi hatását bemutató kísérő kiállítás is nyílik az MNG-ben, Az utópia szépsége címmel – közölte a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria.

- hirdetés -

A Nemzeti Galériában május legvégéig látható Sean Scully Átutazó című retrospektív kiállítása is, amely az elmúlt év októberében nyílt meg, de az intézmény kényszerű zárása miatt csak rövid ideig láthatta a közönség. Sean Scully az absztrakció legfontosabb kortárs képviselői közé tartozik, a kiállításon 110 művét mutatja be az MNG – emlékeztet a közlemény.

Ide kapcsolódik:
Az absztrakt festészet nemzetközi sztárja – Megnéztük Sean Scully kiállítását a Nemzeti Galériában

Az MNG-ban május 26-tól látható Gedő Ilka Félig kép, félig fátyol című tárlata is. A Szépművészeti Múzeum első új időszaki kiállítása június 3-án nyílik Leonardótól Miróig – 150 éve rajzok és grafikák bűvöletében címmel.

Ide kapcsolódik:
Nyisson ajtót a Szépművészeti Múzeum hőseinek! – Folytatódnak az exkluzív online programok

A Szépművészeti Múzeum két tagintézménye, a Vasarely Múzeum és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum szintén május 13-tól várja a látogatókat.

A Szépművészeti Múzeum és a Papageno közös blogja ide kattintva érhető el

A múzeumokat a vonatkozó kormányrendelet értelmében a 18 éven felüli személyek csak védettségi igazolvánnyal látogathatják, a 18 év alattiak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező személy kíséretében válthatnak jegyet a múzeumokba. Az intézmények emellett maszkviselésre és az ajánlott másfél méteres távolság betartására is kérik a látogatókat.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!