Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Már nézők előtt is tartanak koncertet az idei Prágai Tavaszon

Már nézők előtt is tartanak koncertet az idei Prágai Tavaszon

A Prágai Tavasz négy kiválasztott koncertjét idén már élőben is megtekinthetik az érdeklődők – közölte Pavel Trojan, a nemzetközileg ismert komolyzenei fesztivál szóvivője.

- hirdetés -

Tekintettel a koronavírus-járványra tavaly a Prágai Tavasz összes koncertje virtuális térben, online formában valósult meg. A cseh kulturális minisztérium a folytatódó járvány miatt idén új koncepciót dolgozott ki és szigorú óvintézkedéseket foganatosított, amelyek lehetővé teszik, hogy négy koncertet mintegy 300 ember a helyszínen megnézhessen és meghallgathasson. Minden nézőnek egyebek között friss negatív PCR-teszttel kell rendelkeznie, és kötelező lesz a legalább PPF-2-es légzésvédő maszk viselete.

- hirdetés -

Elsőként május 12-én, a fesztivál nyitókoncertjén lesznek nézők, amelyet másnap, május 13-án megismételnek. A fesztivál megnyitóján már hagyományosan Smetana cseh zeneszerző Hazám című alkotását adják elő. A Collegium 1704 zenekart Václav Luks karnagy fogja vezérelni. A koncertekre a prágai Vigadóban került sor. Nézők jelenlétében zajlik le június 3-án a rendezvényt záró koncert is.

A Prágai Tavasz zenei fesztivál programja a legutóbbi változat szerint mintegy kéttucatnyi koncertet kínál az érdeklődőknek. Az összes koncertet a fesztivál weboldalán lehet megtekinteni, több kiválasztott koncertet pedig élőben közvetít majd a közszolgálati Cseh Televízió és a Cseh Rádió.

Ide kapcsolódik:
Alternatív folkzene – A Bartók Tavasz keretében jön a Budapest Ritmo

„Bízunk abban, hogy a helyzet normalizálódik, és a jövő évi fesztivált és a kapcsolódó társasági rendezvényeket már teljes mértékben megtarthatjuk” – jelentette ki Roman Belor, a Prágai Tavasz igazgatója újságírók előtt.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.