Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Milyen lehetett találkozni Csajkovszkijjal?

Milyen lehetett találkozni Csajkovszkijjal?

Hadi Karimi ezúttal Pjotr Iljics Csajkovszkij élethű mását készítte el 3D-s grafikán. A művész munkái segítenek elképzelni, milyen is lehetett a való életben találkozni a zenetörténet nagyjaival.

- hirdetés -

„Az eredeti tervem az volt, hogy Csajkovszkijt is a harmincas éveiben rajzolom meg, ahogy a korábbi munkáimban a legtöbb zeneszerzőt ebben az életkorban ábrázoltam. Aztán arra gondoltam, hogy a rajongóinak 99 százaléka fel sem ismerné őt a fehér haj és a szakáll nélkül. Így készült ez a rajz, később talán csinálok egy másikat is” – vezette fel Istagramján legújabb munkáját Hadi Karimi. A hírességek 3D-s grafikáit elkészítő alkotó szerencsére lelkes zenerajongó lehet, mert a rajzainak jelentős része a zenetörténet kiemelkedő alakjait ábrázolja.

- hirdetés -

A zeneszerzőről számos fotó maradt fenn, ezek azonban fekete-fehérek (legfejebb utólag színezettek), mivel 1893-ban elhunyt, a valósághű színeket visszaadó fényképezés pedig csak 1935-ban jelent meg. Az alkotó kérdése azonban áll: felismernénk az orosz klasszikust fiatalon, a fehér szakáll nélkül?

A grafikus élethű portréinak sorát ide kattintva tekintheted meg oldalunkon, illetve a „Hadi Karimi” keresőszó segítségével találhatsz rájuk.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.