Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc New York-i fesztiválra kapott meghívást a 10 éves Feledi Project

New York-i fesztiválra kapott meghívást a 10 éves Feledi Project

A Feledi János vezette Feledi Project a 2020/2021-es évadban ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját. A jubileum alkalmából számos születésnapi programmal készülnek.

- hirdetés -

Június 1-én Idők folyamán címmel vélik elérhetővé annak az előadásnak a felújítása, amely a tárulat tíz évvel ezelőtt bemutatkozó koreográfiája volt.

- hirdetés -

Az előadást 2010-ben debütált az egri Gárdonyi Géza Színházban, azóta pedig több városban is játszották. A Nemzeti Táncszínház platformján követhető ingyenes estet az Órák című film inspirálta, melynek középpontjában a nő, a női érzelmek, a kilátástalanság, a vágy, a lemondás, az élet elutasítása, majd a boldogság újra megtalálása áll.

Az előadásban Fehér Laura, Tóth Brigitta és Horváth Zita táncművészek mellett maga a koreográfus Feledi János is színpadra lép.

Jelenet a Feledi Project Idők folyamán című koreográfiájából
Jelenet a Feledi Project Idők folyamán című koreográfiájából

Az ünnepi évad folytatásaként június 10-13. között a Feledi Project online vesz részt a New York-i XX. Dumbo Dance Festival programjában. A WHITE WAVE Dance Company által idén virtuálisan életre  hívott fesztiválon ezúttal 60 kortárs táncegyüttes lép fel, több mint 350 előadóval, akik szóló-, kamara- és egész estés alkotásokat mutatnak be. A táncosok az Egyesült Államokból, Mexikóból, Magyarországról, Kínából és Koreából fognak csatlakozni a New York-i fesztiválhoz, hogy a 21. századi tánc új irányainak teljes skáláját kínálják. A Feledi Project a DUALITY című koreográfiát viszi a fesztiválra, amely ide kattintva követhető majd.

Ide kapcsolódik:
Egy évtized a tánc szolgálatában - Jubileumot ünnepel a Feledi Project

A nyár folyamán Feledi János egy új produkcióval is készül, hiszen június 27-én mutatkozik be a CHANGES, ami kifejezetten a V4 Fesztivál és Színházi Találkozóra készül. Az előadást a rendszerváltás 30. évfordulója inspirálta.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!