Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Ők az Opera Awards idei díjazottjai

Ők az Opera Awards idei díjazottjai

Online díjátadón hirdették ki az Opera Awards győzteseit, amelyen a nemzetközi operaélet legjobbjait díjazták a 2020/21-es évad alapján.

- hirdetés -

A legjobb női énekes díját a norvég Lise Davidsen, a legjobb férfi énekesét pedig a mexikói Javier Camarena kapta. A két művész olyan rangos operaházak visszatérő vendége, mint a New York-i Metropolitan Opera, a londoni Covent Garden vagy a Bécsi Állami Operaház. Davidsen a milánói Scalában az operaház újranyitásának napján, 2021. május 10-én debütált.

- hirdetés -

A legjobb karmester Kirill Petrenko, a Bajor Állami Operaház fő-zeneigazgatója és a Berlini Filharmonikusok vezető dirigense lett, a legjobb rendezőnek járó díjat pedig a kanadai Robert Carsennek ítélték oda. A „legjobb zenekar” címnek a Bajor Állami Operaház örülhetett, a legjobb kórus pedig a Metropolitan Opera együttese lett.

Ide kapcsolódik:
Korlátozott nézőszámmal nyit ki újra a milánói Scala

A közönségdíjat Jamie Barton amerikai mezzoszoprán nyerte, míg Bernard Haitink holland karmester pályáját életműdíjjal ismerték el. Legjobb operatársulatnak a madridi Teatro Realt választották, a legjobb új produkció pedig a brüsszeli La Monnaie Rimszkij-Korszakov: Mese Szaltán cárról című előadása lett.

Az Opera Awards díjait 23 kategóriában adták át. A győztesek és a jelöltek teljes listája itt érhető el.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.