Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Pedagógusoknak indít programot az Országos Diákszínjátszó Egyesület

Pedagógusoknak indít programot az Országos Diákszínjátszó Egyesület

2021-ben a sok évtizedes múltra visszatekintő hazai diákszínjátszó mozgalmat koordináló Országos Diákszínjátszó Egyesület (ODE) önköltséges, akkreditált pedagógus-továbbképzési programot indít ODE Egyetem elnevezéssel pedagógusok, csoportvezetők és minden érdeklődő számára. Az ODE várja azokat, akik a meglévő tudásukat akarják rendszerben látni vagy felfrissíteni, illetve azokat is, akik még csak most ismerkednek a diákszínjátszás örömeivel.

- hirdetés -

Az ODE négy képzési programot indít útjára. A diákszínjátszókkal foglalkozó pedagógusok Perényi Balázs irányításával rendezői, Keresztúri József koordinálásával csoportvezetői ismereteket sajátíthatnak el. Fekete Anikó vezetésével önálló képzés foglalkozik a kreatív zene módszertanával, továbbá Gőbölös Gábor irányítja a mozgásos gyakorlatokkal történő játékos közösségfejlesztés képzési programját. A képzések felelősei és vezetői szakterületük országosan ismert képviselői, akik az ODE felkérésére több évtizedes gyakorlati tapasztalatukat sűrítették össze a képzések kidolgozásakor.

- hirdetés -

Egy-egy képzési blokk 30 órából áll, mely minden esetben az ODE által kifejezetten erre a célra fejlesztett honlapon online és személyes kontaktórákból (blended típusú képzések), a mozgásos képzés esetében kizárólag személyes kontaktórákból áll össze. Az egyes képzéseket egymás után, illetve párhuzamosan is el lehet végezni. Folytatás következik: a moduláris felépítés lehetővé teszi, hogy a később egymásra épülő, egyre rétegzettebb tudást nyújtó képzéseken részt vegyenek az érdeklődők.

Ide kapcsolódik:
Nyílt titkok - Zeneiskolák a zenészképzés zűrzavarában

A továbbképzési programok útnak indításával az ODE régóta létező igényre kíván minőségi választ adni. Az európai összehasonlításban is egyedülállóan gazdag hazai diákszínjátszó mozgalom további fejlődéséhez már rövid távon is jelentősen hozzájárulhatnak az új képzések.

További részletek ide kattintva érhetőek el, az esetleges további kérdéseket az odeegyetem@gmail.com címre várják a szervezők. Az első 30 órás blokkokra most kedvezményes, 10.000 forintos áron regisztrálhatnak a jelentkezők.

Jelentkezési határidő: 2021. június 1.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!