Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Rangos hegedűverseny mezőnyébe választották be Langer Ágnest

Rangos hegedűverseny mezőnyébe választották be Langer Ágnest

Kihirdette a hannoveri Joachim József Nemzetközi Hegedűverseny a 36 főből álló versenyzői névsort, amelybe Langer Ágnes hegedűművész is bekerült. A verseny fődíja 30 ezer euró.

- hirdetés -

A Joachim József Hegedűverseny jelöltjei 17 és 29 éves kor közöttiek, és 17 különböző országból érkeznek. A válogatást az Északnémet Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarának szólamvezető vonós művészei végezték, mivel ezzel a zenekarral kell majd együtt fellépni a verseny utolsó fordulójában.

- hirdetés -

Az elődöntőbe kerülőknek egy Mozart- és egy Bartók-művet kell irányítaniuk koncertmesterként a Camerata Bern élén, illetve egy Haydn-vonósnégyes elsőhegedű-szólamát kell eljátszaniuk a Kuss Quartet tagjaival.

A döntőben egy Beethoven-, Brahms-, Mendelssohn- vagy Schumann-hegedűversenyt kell előadniuk a versenyzőknek, ezenkívül egy új művet is, amit a szervezők Manfred Trojan zeneszerzőtől rendeltek. A verseny fődíja 30 ezer euró.

A zsűri tagjai: Carolin Widmann (elnök), Eleonore Buning, Ana Chumachenco, Suyoen Kim, Robert Levin, Andrew Manze, Christine Schafer, David Takeno, Donald Weilerstein. Művészeti vezetők: Oliver Wille és Antje Weithaas

Az 1992-es születésű Langer Ágnes egyedüli magyarként vesz részt a versenyben. Ágnes Budapesten született, és hatévesen kezdett el hegedűt tanulni. Korai sikerei után harmadik díjat és közönségdíjat nyert 2009-ben a szibériai Yankelevich International Competition versenyen, majd második helyezett lett a 2016-os Spivakov International Competition versenyen.

Ide kapcsolódik:
Langer Ágnes: „Akkor lennék a legboldogabb, ha hosszútávon haza tudnék jönni”

2017-ben visszatért Magyarországra, hogy részt vegyen a Bartók Világversenyen, ahol harmadik díjat és különdíjakat nyert. Elhivatott kamarazenészként és szólistaként koncertezett már Németországban, Angliában, Olaszországban, Ausztriában, Spanyolországban, Oroszországban, Kanadában és Tajvanon is.

(Via The Strad)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!