Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Új színházat kap London

Új színházat kap London

2025-ben nyílhat meg az Olympia, amely 45 év óta a legnagyobb új színház lesz Londonban – adta hírül a BBC News.

- hirdetés -

Az 1575 férőhelyes színház létrehozása a nyugat-kensingtoni Olympia London kiállítási központ több mint egymilliárd fontból megvalósuló átalakítási projektjének része.

- hirdetés -

A tavaly decemberben bejelentett fejlesztés keretében egy négytermes artmozi, színház és élőzenei helyszín mellett éttermek, üzletek, kávézók, két szálloda és irodák épülnek.

Az Olympia színház a Trafalgar Entertainment színházüzemeltető és a nyugat-londoni Kensington Olympia tulajdonosai között létrejött 100 millió fontos (41 milliárd forintos) megállapodás eredményeként születik meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

narrativ. (@wearenarrativ) által megosztott bejegyzés

Az utolsó nagy színház, amely a brit fővárosban nyílt meg, a Nemzeti Színház volt 1976-ban. A tervek szerint az Olympia 2025-ben nyitja meg kapuit, a Trafalgar Entertainment pedig 35 évre bérelné. A Trafalgar társalapítója, Howard Panter elmondta: reméli, hogy a közelben álló Royal Albert Hallhoz hasonlóan az új teátrum is „egy ikonikus, csodálatos kulturális épület lesz”.

Ide kapcsolódik:
Művészeti galériává alakítanak át egy bezárt áruházat Londonban

A tervek szerint a jövő héttől a távolságtartási szabályok betarásával újra nyithat az angol színházak egy része – idén először.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!