Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Zsoldos Dávidot választotta elnöknek a Magyar Zenei Tanács

Zsoldos Dávidot választotta elnöknek a Magyar Zenei Tanács

A több nemzetközi testületben is aktív szakembert a közgyűlés nagy többséggel választotta meg a zenei élet számos szervezetét összefogó ernyőszervezet élére.

- hirdetés -

Az elnökség a következő három évben szinte változatlan összetétellel működik tovább: új tagként a Debreceni Egyetem tanára, dr. Váradi Judit került a testületbe, a korábbi elnök, Pálfi Gábor nem jelöltette magát. Az elnökség újraválasztott tagjai: Hollós Máté zeneszerző (Vántus István Társaság), Lendvay György (Magyar Zenekarok Szövetsége), Móczár Gábor (KÓTA), Solymosi Tari Emőke (Zenetanárok Szövetsége) és Zsoldos Béla (Magyar Jazz Szövetség).

- hirdetés -

A Magyar Zenei Tanács 1990 óta a magyar zeneművészet ernyőszervezete, 38 teljes jogú tagja között ott találjuk a Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetségét ugyanúgy, mint a Zenetanárok Szövetségét, a kórusokat összefogó KÓTÁ-t, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségét vagy a Magyar Zenetudományi és Zenekritikai Társaságot.

Célja a magyar zenekultúra fejlődésének társadalmi eszközökkel való előmozdítása, a zenei értékek védelme és minél szélesebb körű terjesztésének előmozdítása, a zene társadalmi bázisának fejlesztése az oktatási struktúrában és a zenei öntevékenységben, a magyar zenekultúra nemzetközi pozícióinak erősítése.

Az MZT egyebek mellett összefogja és koordinálja a zenész társadalom elkülönülő csoportjainak tevékenységét, segíti azok hazai és nemzetközi munkáját; részt vesz a zenekultúrát érintő törvények, rendeletek, fejlesztési tervek kidolgozásában, véleményezésében; együttműködik más zenei és művészeti szervezetekkel, intézményekkel; képviselteti magát szakmai döntéshozó, vagy tanácsadó testületekben; nyilvánosan állást foglal a zenekultúrát érintő fontos kérdésekben, illetve tájékoztató tevékenységet lát el a zenei élet minden területét érintő bel- és külföldről érkező kérésre.

Zsoldos Dávid a Papageno igazgatója, zongoraművészként és zenetörténészként végzett a Zeneakadémián. 2018 óta az Európai Zenei Tanács elnökségi tagja, a rákövetkező évben a Jeunesses Musicales International is alelnökévé választotta. Nevéhez fűződik a Fidelio, a Klasszik Rádió és a Müpa Magazin megalapítása, vezette a Libri kulturális médiaportfolióját, emellett produkciós területen is rendszeresen dolgozik a legjelentősebb hazai és nemzetközi intézmények partnereként.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!