Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc Átadták a Magyar Táncművészek Szövetségének díjait

Átadták a Magyar Táncművészek Szövetségének díjait

A Táncszövetség 2021. június 5-én, egy zártkörű előadáson, a Corvin téri Hagyományok Házában adta át a művészeknek a hagyományosan április 29-én odaítélt elismeréseket.

- hirdetés -

A magyar táncművészet 35 éve egy gálaesttel ünnepli április 29-én a Tánc világnapját, amelynek keretében átadják a Magyar Táncművészek Szövetségének szakmai díjait, az Imre Zoltán-díjat, az Ifj. Nagy Zoltán Alapítvány díjait, a Fülöp Viktor Táncművészeti Ösztöndíjakat és köszöntik az új Harangozó Gyula-díjas táncművészeket is.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Imre Zoltán, a program(név)adó koreográfus

Sajnos a világjárvány miatt, a tavalyi és az idei április 29-re tervezett díjátadó gálaestet sem tudták megtartani, és csak mostan, a korlátozások enyhülésével tudják pótolni. A Táncszövetség 2021. június 5-én, egy zártkörű előadáson, a Corvin téri Hagyományok Házában adta át a művészeknek a régóta várt elismeréseket.

A június 5-i estén több művész nem tudott ott lenni a Hagyományok Házában a Laurencia című előadáson léptek fel.

„A hiányzókból az egyik én vagyok, aki ott is díjat adnék át, és – nagy büszkeség ez számomra – négy kollégámból pedig, akik díjat kapnak, hárman ma este Önöknek táncoltak, így a Táncszövetség szíves engedélyével nekik itt adom át most Önök előtt a díjakat”- mondta el Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója.

A díjak:

  • A 2019/2020-as évad legjobb férfi táncművésze – klasszikus balett kategóriában: Majoros Balázs,
  • A 2019/2020-as évad legjobb pályakezdő férfi táncművésze – klasszikus balett kategóriában: Cottonaro Gaetano
  • A 2019/2020-as évad legjobb végzős növendéke – klasszikus balett kategóriában: Szelényi Dóra
  • Kerényi Miklós Dávid – az ifj. Nagy Zoltán Alapítvány által odaítélt, „A NAGY Alakításért” díjat vehette át id. Nagy Zoltántól, a kuratórium tagjától.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.