Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Az Egri csillagok Vicuskája és Gergője szobrot kapott Egerben

Az Egri csillagok Vicuskája és Gergője szobrot kapott Egerben

Gárdonyi Géza regényének első mondata adta az ihletet a május 29-én felavatott Vicuska és Gergő-szoborhoz. A patakban fürdő gyerekeket örökítette meg Szanyi Péter szobrász, aki többek közt A Pál utcai fiúk szoborcsoportot vagy az óbudai Krúdy-szobrot is készítette.

- hirdetés -

A szobor ötlete már 8 évvel ezelőtt megszületett Dr. Bagi István nyugalmazott kórházi főorvos fejében. A pénzhiány miatt azonban csak most, Eger város polgárainak közadakozásából sikerült megvalósítani. A bronzból készült szoborpár az Eger-patak partjára került, oda, ahol az Egri csillagokban szereplő jelenet is játszódik – számolt be az egerhirek.hu.

- hirdetés -

Nem ez az első hasonló alkotás a környéken: nem messze található a szerző, Gárdonyi Géza szobra, a Végvári vitézek szoboregyüttese is, a Dobó téren pedig a névadó Dobó István várkapitány szobra.

Ide kapcsolódik:
„Minden úgy van jól, ahogy történt” – Bárdy Györgyre emlékezünk

A szobor kivitelezése azonban nem talált osztatlan tetszére még a helyiek körében sem. Többen kifogásolták a figurák arányait, illetve azt, hogy a gyerekek meztelenek, ahogy arról az egriugyek.hu is beszámolt.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!